store | blogs | forums | twitter | facebook | wiki | downloads | support portal
Atomic Secure Linux
It is currently Mon Oct 20, 2014 1:55 pm

» Feed - Atomicorp

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: spam not detected and not deleted
Unread postPosted: Thu Oct 15, 2009 6:21 am 
Offline
Forum User
Forum User

Joined: Mon Aug 27, 2007 4:09 am
Posts: 19
some days ago we had a system crash and after the reboot spam assassin stopped working, after some indagation i've found that spamassassin itself is working but the mta is not issuing it (emails are not my best playground)
So i thought at the last update where postfix taken place instead of qmail and my switch back to qmail
so i've done
Code:
rpm -q postfix

found a pakage istalled
Code:
rpm -q qmail

no package found
Code:
rpm -q psa-qmail

found one
Code:
rpm -q qmail-scanner

nothing found

so i'm doing
Code:
yum remove postfix
yum install qmail-scanner

do you think this should be usefull ?


Last edited by LiFeleSs on Thu Oct 15, 2009 6:31 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: spam not detected and not deleted
Unread postPosted: Thu Oct 15, 2009 6:29 am 
Offline
Forum User
Forum User

Joined: Mon Aug 27, 2007 4:09 am
Posts: 19
ok i'm going with my instinct but i still want an answer (if possible) from someone more expert than me

so i've done passages up there and also done
Code:
ln -sf /usr/share/qmail-scanner/qmail-scanner-reconfigure.psa /usr/bin/qmail-scanner-reconfigure
qmail-scanner-reconfigure

output was:
Code:
Reconfiguring spamassassin settings: Done
Configuring qmail-scanner: OK


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: spam not detected and not deleted
Unread postPosted: Thu Oct 15, 2009 8:02 am 
Offline
Atomicorp Staff - Site Admin
Atomicorp Staff - Site Admin

Joined: Wed Dec 31, 1969 8:00 pm
Posts: 7935
Location: earth
just to double check, make sure spamd is running before you run qmail-scanner-reconfigure.

Also the bugfixes are in for qmail-scanner on plesk 9 in the atomic-testing channel, version 2.08-1. Please test!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: spam not detected and not deleted
Unread postPosted: Thu Oct 15, 2009 8:26 am 
Offline
Forum User
Forum User

Joined: Mon Aug 27, 2007 4:09 am
Posts: 19
yes, i've seen it a lot of times there and running when i was tring to figure out what was going on, btw i've done
Code:
ps ax | grep spamd

resulted in a spamd and two spamd child
i've executed this command after reconfiguring but i can say with a 85% of chance that it was already running.

i've qmail-scanner-2.06-1.el5.art so i think i'm testing the one from you repo

the eMail are being marked again with spam headers looks like that worked.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

» Feed - Atomicorp

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group